Integrar Tik Tok en la teva estratègia de comunicació digital?


integrar-tik-tok

Si hi ha una xarxa de moda actualment, aquesta és Tik Tok. En un article anterior us explicàvem con n’havien despuntat les descàrregues durant el confinament (fins i tot situant-se per davant de Instagram). La frescor dels seus continguts van fer que molts la descobrissin quan les alternatives d’oci estaven realment limitades.

Però, és Tik Tok un canal de publicitat efectiu dins de la comunicació digital de les empreses?

Qui està a Tik Tok?

Com passa sovint en xarxes socials, no hi ha una veritat absoluta. Cal tenir en compte que el 20% dels usuaris de la plataforma són usuaris de 13 a 19 anys, principalment dones. El 32% són usuaris de 20 a 24 anys. És a dir, que més de la meitat dels TikTokers són adolescents o joves. Aquests i accedeixen més de 3 cops al dia, acumulant consums mitjos de més de 800 minuts al mes (si fem el compte ràpid, la mitja és d’un consum d’uns 26 minuts al dia). Els continguts més demandats són els que fan referencia a “entreteniment, balls i gamberrades”. Cal tenir en compte que els continguts són molt curts, amb un màxim de 15 segons, i que per aquest motiu cal una freqüència de posteig de mínim 3 cops al dia.

Així que si veus reflectit el teu públic objectiu en el que acabem de descriure, és possible que integrar Tik Tok sigui una bona opció per a la teva marca o negoci.

Anunciar-se i integrar Tik Tok

Tik Tok disposa d’una àrea publicitària a la qual pots accedir a https://www.tiktok.com/business/es (enllaç disponible en https://www.tiktok.com/business/fr). Només cal que et creïs un compte.

Val a dir que actualment la plataforma publicitària ha mort d’èxit, i no accepta nous anunciants a curt termini (caldrà seguir provant).

En tot cas, un cop dins de la plataforma publicitària, l’entorn és molt semblant al que podem trobar al gestor d’anuncis de Facebook. Podrem:

  •          Crear usuaris amb diferents permisos
  •          Donar d’alta comptes publicitaris
  •          Construir audiències tot segmentat per gènere, ubicació, sexe, edat, idioma, categoria, connexió o versió de OS.
  •          Assignar una freqüència d’exposició, pressupost, calendari i cost que estem disposats a pagar (ja sigui per CPC, CPM, CPV o oCPC)

M’interessa Tik Tok?

Si el teu target hi és, t’interessa. Prova d’això és l’èxit de la seva plataforma publicitària que de moment ja no accepta nous anunciants per tal de no saturar la xarxa. Això però, dona temps a les empreses a preparar l’entrada a Tik Tok.

Com en tota acció de comunicació:

  •          Defineix bé el teu públic objectiu (característiques sòcio-demogràfiques i estils de vida / interessos)
  •          Estableix clarament teus objectius de comunicació (què li demanes a la campanya de Tik Tok: cobertura, trànsit al lloc web, descàrrega d’una app, conversions o visualitzacions del vídeo) i com els mesuraràs

Tik Tok és molt més que una app móvil. És la cristal·lització d’una nova forma d’entendre la vida per part dels consumidors més joves. Una nova realitat comunicativa que les empreses que es dirigeixin a públics més joves no poden deixar de banda.

Leave a Reply