Com esborrar els comptes falsos d’Instagram


Ara podràs eliminar els comptes falsos de la teva llista de seguidors d’Instagram. Tot i que encara no ha arribat a tots els perfils, la xarxa social ja ha provat aquesta nova funcionalitat i l’està començant a implementar a partir d’aquest mes de gener.

Nova Funció d’Instagram

Fa un parell de mesos, Instagram va anunciar que estava fent proves amb una nova eina que permetria filtrar els comptes dels seguidors.
Això suposa que cada compte tindrà l’opció d’activar aquesta funció. Un cop ho faci, Instagram identificarà els perfils que consideri falsos i l’usuari podrà eliminar-los, o bé quan sigui un nou seguidor, acceptar-lo o no.
L’únic que queda per veure, és com identificarà aquests comptes en front dels que no es consideren spam.

La xarxa de Meta ja ha començat a implementar aquesta eina des de principis d’any.

Activar la funció, en el moment en que estigui operativa, serà molt senzill:

• Hauràs d’anar a l’apartat de “configuració i privacitat” del teu compte, al menú a dalt a la dreta,
• Hauràs de baixar fins al camp “seguir i convidar amics”,
• I Clicar sobre “filtra seguidors spam”.
A partir d’aquest moment podràs anar al teu apartat de followers i identificar els perfils spam a la llista que et proposarà Instagram.
Recorda que actualment, ja tens l’opció de suprimir els seguidors que no t’interessin o que ja hagis detectat que no són confiables. Aquesta funció es troba al costat del nom del compte.

Què són els comptes falsos?

En general, els followers spam són un tipus de bot creat per a què augmenti el nombre de seguidors d’un usuari per engreixar la seva llista i semblar més popular. Existeixen altres tipus de bots amb altres funcionalitats, però els de la primera categoria són els més comuns. Normalment els fan servir per vendre’ls en packs de centenars o milers.
Com identificar-los:
• No solen tenir foto de perfil o utilitzen imatges d’arxiu o sense context.
• La seva biografia no és personalitzada i sona a frases genèriques o directament no tenen bio.
• El nom d’usuari pot ser un nom propi, però acompanyat de molts números aleatoris, sense sentit.
• No tenen cap tipus de contingut, en tenen poc i es veu massa artificial.
• Si deixen comentaris, solen ser molt poc rellevants, repetitius i alguns sense sentit mencionant un altre perfil bot. Segur que ho recordes, que durant bona part de l’any passat, aquesta era una practica molt utilitzada per part d’aquets bots.
• Una altra manera d’identificar-los es per la proporció de seguidors i seguits, en aquest cas el nombre és molt superior al primer.

Recorda que si no t’agrada algun dels teus seguidors, simplement elimina’l de la teva llista.

Per què s’han d’esborrar els seguidors spam?

La presència de seguidors falsos disminueix la taxa d’engangement, ja que aquest no interactuen amb el contingut. No és habitual que estiguin programats per deixar comentaris, compartir o simplement donar un like. Tenir molts seguidors d’aquest tipus pot afectar la credibilitat del teu compte, obstaculitzant-ne la captació de nous i perjudicant la imatge de la teva marca. Per tant, és important eliminar-los per preservar una presència autèntica i fiable a les xarxes socials.

Aquesta és la primera novetat que ha anunciat Instagram per aquest 2024. És una bona mesura per lluitar contra aquestes pràctiques poc fiables.
Recorda que el més important no és el nombre de followers, sinó crear una comunitat que estigui interessada en el teu producte o servei.

Leave a Reply