Les tendències de màrqueting digital per al 2023


tendencias-marketing-digital

Acabem de començar un nou any, que de ben segur estarà carregat de novetats. En aquest article us parlem de les tendències de màrqueting que apunten com a les més destacades del 2023 (almenys de moment J)

Tik Tok la xarxa a tenir en compte

La xarxa social dels vídeos verticals va aconseguir un bilió d’usuaris durant el primer semestre del 2022 i ja fa temps que va deixar de ser la xarxa social dels balls de la generació Z. Segons l’estudi de xarxes socials de Hootsuite, el nombre de persones que l’utilitzen per informar-se s’ha duplicat respecte a l’any anterior. Una altra dada de l’estudi és que els usuaris que la tenen descarregada a Android van passar-hi una mitja de 1,5 hores durant el dia.

Tik Tok té molt potencial per les empreses que poden arribar al seu públic d’una manera divertida i creativa.

Pots crear vídeos de moltes maneres presentant un producte o servei, donant consells, fent tutorials i guies. Hi ha moltes formes de fer-ho: pots posar veu en off explicant el vídeo, només amb música o amb text. Les funcionalitats són infinites i el que preval és la naturalitat. 

Els Reels d’Instagram

Ja saps que Instagram permet crear contingut amb diferents formats: foto o imatge, combinacions de varies imatges fins a 10, històries de 24 hores… Però sense dubte, la que ha guanyat més pes són els Reels. Es tracta de vídeos curts, de màxim 90 segons, i en format vertical on pots insertar àudio i altres efectes d’edició. Sí, són molt semblants als vídeos de Tik tok. Doncs, segons l’estudi de Hootsuite l’audiència de Facebook Reels va augmentar un 279% durant la primera part del 2022. De la mateixa manera que amb Tik Tok, és una bona fòrmula per crear contingut més interactiu. Recorda que el que premia l’algoritme és retenir a l’usuari a l’aplicació, així que crea contingut de valor que interessi al teu client. Encara que els Reels són el format estrella i Instagram els té amb millor consideració, combina els diferents formats i sorprendràs els teus usuaris.  

Arriba Google Analytics 4

De fet no és una tendència és una realitat a tenir molt en compte. Tal i com ja va anunciar el cercador, el juliol de 2023 és la data en què la nova versió d’eina d’analítica web substituirà l’anterior.

És important ressaltar que Google Analytics 4 substitueix Google Analytics Universal. I no és una simple actualització, ja que es perdran totes les dades de l’empresa a la qual fas seguiment amb aquesta versió. Així que és important que de cara a aquest gran canvi puguis tenir tot l’històric de la teva empresa.  I si encara no ho has fet, comença la migració cap a GA4!

I què passa amb el Metavers?

Com segurament recordaràs, el Metavers va donar molt a parlar durant la tardor del 2021 quan Mark Zukerberg anunciava que ho apostava tot al Metavers i canviava el nom de seva empresa Facebook a Meta. Encara que durant el 2022 no se n’ha parlat amb tanta intensitat i està en una fase primerenca, és un concepte a començar a tenir en compte. El màrqueting i la publicitat hi tindran molt a dir en aquests espais virtuals que constituiran l’Internet 3.0. Un dels exemples de la seva aplicació va ser l’abril 2022, quan Lenovo va presentar la seva nova tablet a Minecraft.

L’experiència d’usuari cobra més importància

No és una novetat que la navegació per part de l’usuari ha de ser àgil i flexible. Els usuaris s’han acostumat a uns criteris d’usabilitat i accessibilitat i un web que no té en compte l’experiència d’usuari s’exposa a transmetre una imatge d’ineficàcia i entrar-hi pot resultar fins i tot molest. Oferir una experiència excepcional al client és una prioritat per les marques que volen tenir una bona base de clients i evitar-ne la pèrdua. L’eficiència de l’usuari ha de ser un pilar de l’estratègia d’un e-commerce o pàgina web. I no has d’oblidar-te del mòbil que és el dispositiu des d’on es fan consultes a Internet – a Espanya ja representa el 85% del tràfic total.

La intel·ligència artificial

Realment ha estat el gran boom dels últims mesos del 2022. L’aparició de ChatGTP ha revolucionat el sector de la intel·ligència artificial. Es tracta d’un model de llenguatge regeneratiu  (o dit d’una altra manera un “xat intel·ligent”) que ha estat entrenat i dissenyat per mantenir converses naturals, i que pertany a l’empresa Open AI. En què pot ajudar aquesta eina? Els exemples són infinits: en la generació de textos, en l’anàlisi i creació de solucions a problemes, l’anàlisi de dades, la creació de codi font per a la programació de plugins… La versió que s’ha popularitzat és Chat GTP 3 que conté una base de dades fins al 2021. Però la companyia ja treballa en Chat GTP 4 que serà de pagament, i de la primera, ja ha limitat la versió gratuïta.

Una altra de les eines que s’han fet famoses és DALL-E una eina de generació de imatges a partir de text. Pot crear imatges realistes a partir de descripcions.

I tant d’imatges com de textos el mercat ha començat a emplenar-se d’aquest tipus de software que han vingut per quedar-se.

I tu, com creus que serà el món a partir d’ara que ja tenim la intel·ligència artificial més present que mai?

Leave a Reply