El més cercat el 2020


el-mes-cercat-2020

Posem fi a un any que sens dubte passarà a la història com un dels més complicats per a tots nosaltres. Un any que començava ple de bones vibracions, amb una numeració visualment atractiva “2020”, però que ben aviat va començar a deixar clar que no seria un any plàcid.
En aquest context, les cerques a Internet han reflectit perfectament quins han estat els temes que més ens han preocupat. Vols saber què ha estat el que més s’ha buscat a Google durant el 2020? Segueix llegint…

And the winner is…. Coronavirus

Segur que no t’ha sorprès gens ni mica. I és que la pandèmia de la Covid-19 marcarà un abans i un després en la nostra història. El punt àlgid de cerques se situa del 15 al 21 de març, coincidint amb l’inici del confinament pràcticament mundial, però es manté al llarg de tot l’any.

Gráfico, Gráfico de líneas

Descripción generada automáticamente

Plata per a les eleccions nord-americanes

El segon lloc se l’emporten les cerques referents a les eleccions als EUA, amb un possible final d’etapa Trump i la curiositat de veure com es desenvoluparien unes eleccions en plena pandèmia. Val a dir que el patró de cerques en aquest cas va ser molt més concentrat geogràficament (USA) i temporalment, amb una forta caiguda a partir del 8 de novembre.

Interfaz de usuario gráfica, Aplicación

Descripción generada automáticamente con confianza media
Interfaz de usuario gráfica, Aplicación

Descripción generada automáticamente

Adéu a Kobe Bryant, en tercer lloc a les cerques


Molts haurien volgut que aquest tercer lloc fos per un altre motiu. El 26 gener, el cèlebre exjugador de l’NBA ens deixava com a conseqüència d’un accident d’helicòpter. En aquest cas, les cerques es van acumular en un període de temps molt curt, tot i que l’interès mundial va ser més homogeni que en el cas de les eleccions americanes.

Interfaz de usuario gráfica, Aplicación

Descripción generada automáticamente con confianza media
Interfaz de usuario gráfica, Aplicación

Descripción generada automáticamente

Altres temes d’interès han estat els que han fet referència a aplicacions per a poder seguir treballant, reunint-se o estudiant des de casa (per exemple Classroom o Zoom) o bé pàgines estadístiques que recullen l’actualitat de l’evolució de la pandèmia com ara https://www.worldometers.info.


Les teves cerques coincideixen amb les tendències generals?
No et perdis aquest vídeo resum de Google, on recull l’any 2020 en cerques. Cerques que bàsicament parteixen de la curiositat natural de l’ésser humà per saber “Per què?”
(Vídeo en anglès, subtitulat en castellà)

Leave a Reply