Nou Core Update de Google de Març 2024 i noves polítiques spam


core-update

El 5 de març de 2024 ha arribat un nou Core Uptdate a l’algoritme de Google. I és un dels importants des de setembre del 2023. Com en els últims casos, l’actualització va enfocada a reduir el contingut de poca qualitat i originalitat i a potenciar el que és útil per l’usuari. Google també ha millorat i introdueix noves polítiques spam, per evitar que aquest afecti negativament els resultats de cerca. El gegant tecnològic ja ha avisat que els canvis que ha aplicat són importants i que la seva implementació pot arribar a trigar fins a un mes.

Core Update Març 2024

Amb aquesta i les darreres actualitzacions, des de Google esperen reduir fins a un 40% els continguts de baixa qualitat i poca originalitat en els resultats de cerca.
“Aquest Core Update és important perquè millora els sistemes de classificació per ajudar el cercador a entendre millor quan les pàgines són poc útils, tenen una mala experiència d’usuari o han estat creades només per als motors de cerca. Com són per exemple, les webs que tenen per finalitat únicament respondre consultes molt específiques”, en paraules de la directora de producte de cerques de Google, Elizabeth Tucker, al blog de la companyia.
Aquest camí es va iniciar el 2022 i sobretot des de l’any passat hem vist canvis significatius amb les actualitzacions de l’abril, setembre i octubre/novembre.

• Canvis en el rànquing

En aquest sentit, el cercador ha avisat que pot ser que hi hagi canvis a les classificacions. Els creadors, però, no han de fer res especial sempre que el seu contingut sigui útil i creat pensant en les persones, els usuaris. Per entendre millor aquest Core Update del 2024 l’acompanya d’una nova faq SEO.
Haurem d’esperar al final de la implementació per comprovar les fluctuacions de posicions dels nostres webs! Aquí pots comprovar com evoluciona l’actualització. Si aquests dies detectes una baixada de posicions en algun dels teus llocs pot ser que l’algoritme n’hagi beneficiat d’altres enfront dels teus. Però, segons Google, si la teva pàgina web és rellevant i útil per a l’usuari, no vol dir que estiguis fent res malament. En tot cas pots comprovar les seves guies sobre SEO.

Noves polítiques Spam

Si una cosa té clara Google és que vol l’spam ben lluny dels resultats de cerca i les seves noves polítiques van dirigides a aquesta finalitat.

• Sobre el mal ús que es fa dels dominis caducats

Es considera una mala pràctica comprar un domini que ha caducat per aprofitar-se del seu bon posicionament únicament per aconseguir clickbait, i afegir-hi contingut que no tingui res a veure amb el contingut original o que sigui de poc valor o poc original. Google intenta evitar que aquestes pràctiques portin confusió a l’usuari i fer-li creure que la nova web té relació amb el lloc anterior.

• Generar contingut a gran escala

Per Google, generar moltes pàgines per pujar posicions de manera automàtica és una manera de manipular el rànquing de cerca. Són pàgines de poc valor que es repeteixen i que no aporten res de nou. Aquesta política s’entrellaça amb la manera com Google accepta el contingut generat per l’AI. La seva postura és la mateixa: no accepta contingut generat de manera massiva, ni amb intel·ligència artificial ni manual, sempre que es crea únicament per pujar posicions.

• Abusar de la reputació del lloc

Aquesta política implica canvis, així que no s’implementarà fins al 5 de maig per
donar temps als llocs webs per a què es puguin posar al dia.
El cercador ha assenyalat que penalitzarà també webs de qualitat que publiquin continguts poc útils o continguts que hagin estat creats per tercers i que hagin estat afegits únicament per beneficiar-se de la seva reputació. Aquestes pàgines poden ser patrocinades o publicitàries, entre altres. El problema d’aquesta pràctica és que baixa la qualitat dels resultats orgànic i pot enganyar els motors de cerca perquè atorguin una classificació més alta a contingut de poca qualitat. Això va en contra de les directrius de qualitat de Google, que busquen oferir als usuaris els resultats més rellevants. A més, a la llarga, pot posar en risc la reputació del lloc amfitrió i afectar negativament el seu posicionament.

Segons les seves explicacions, amb les actualitzacions d’algoritme, Google està treballant des del 2022 per donar a l’usuari valor i originalitat als seus resultats de cerca. Lluita activament contra els continguts brossa que considera que manipulen per pujar dins del rànquing, amb pàgines poc rellevants i creades només per al buscador. Per a la companyia és una pràctica que no satisfà a les persones i no vol que la pàgina de resultats s’ompli d’aquest tipus de webs.

Leave a Reply