Reels: la novetat que ben aviat tindrem als nostres perfils d’Instagram


Instagram-Eeels

Segurament que ja has sentit a parlar de Reels, la nova funcionalitat que acaba de presentar Instagram per competir amb la seva rival Tik Tok. Però no és l’única. La xarxa social Facebook, ens ha sorprès amb altres novetats, algunes ja operatives i d’altres de le quals s’ha anat parlant al llarg de l’estiu . Vols conèixer-les de primera mà?  Descobreix-les aquí.

Reels arriba per quedar-se

Ben aviat, així ho esperem, podrem gaudir d’aquesta nova funció a Instagram, que de moment ja està present a 50 països, des de principis d’agost. Es tracta de mini vídeos animats amb efectes de màxim 15 segons als quals se’ls pot afegir diferents tipus de música, sons i filtres, exactament igual que fem a Tik Tok. Tot i que cal destacar que encara no arriba al seu nivell ja que aquesta funcionalitat està en fase inicial a Instagram i en aquest sentit l’aplicació xinesa va molt per davant.

Quan tinguis activa aquesta funcionalitat, la trobaràs a l’apartat stories. A part de les opcions “directe” i “historia” te’n apareixerà una tercera: “Reels” i des d’aquí podràs crear els teus vídeos amb efectes. 

No obstant, un cop penjat no apareix al mur de l’usuari, sinó que es veu a l’apartat de notícies dels seus seguidors. S’està parlant de crear un feed especial, perquè es guardin i estiguin disponibles sempre.

Arribarà Reels a ser Tik Tok?

De moment és massa aviat per saber-ho, ja que el nivell creixement i ús de Tik Tok és molt elevat entre els joves i els que ja no ho són tant. Us ho explicàvem aquí. Tot i que, quan Instagram començava amb les històries eren molt senzilles i Snapchat tenia molts més filtres, ara ja no és així.

Això sí, l’anècdota la va protagonitzar Tik Tok a Twitter, quan Instagram va presentar la seva novetat i van contestar que els hi era familiar…

Noves funcions a Instagram Shopping

Des de la pandèmia, i veient el creixement que està tenint el comerç online, les botigues d’Instagram i Facebook estan implementant noves funcions. La principal novetat és que es podrà comprar directament des de l’app sense haver de sortir de la plataforma. També es podran presentar els productes per col·leccions, quan abans només es podia etiquetar un sol producte.

Més tipografies per les històries

També les stories han canviat la seva disposició interna. Ara el primer menú està a la part esquerra (en lloc de a dalt) i s’han afegit moltes més tipografies. Això farà que se li pugui donar més varietat als posts i utilitzar diferents tipus de lletra.

Però no treien els likes?

Durant uns mesos aquest tema va ser tendència i fins i tot va generar un debat per si afectaria a les marques. Però finalment no se n’ha tornat a sentir a parlar. A dia d’avui, encara apareix el comptador de likes i sembla que és un tema que no ha transcendit. Haurem d’esperar per veure com evoluciona.

I fins aquí les novetats d’Instagram pel nou curs.

Segurament n’hi haurà moltes més. Us mantindrem informats!

Leave a Reply