Key Words | La selecció de paraules clau (I)


seleccio-paraules-clau

Sense paraules clau, no hi ha resultats, ni SEO. I sense resultats no hi ha vendes ni conversió. Així de fàcil. Per això és molt important fer una bona selecció de paraules clau per a la nostra empresa o negoci, com us explicàvem en aquest article.

Com fan les cerques els nostres usuaris  a Google

Les paraules clau (keywords) són aquelles paraules que els usuaris introduiran a la barra de Google o qualsevol altre cercador per intentar trobar informació sobre alguna cosa.

Per exemple, una família amb nens que busca una escapada de cap de setmana a bon preu pot fer la següent recerca:

  • Escapada barata cap de setmana

O bé:

  • Escapada cap de setmana nens gratis

O bé:

  • Oferta escapada cap de setmana

Si us fixeu, veureu que els usuaris rarament fem una recerca introduint una única paraula clau, sinó que normalment utilitzem combinacions de 2 o 3 paraules. A partir de la quarta paraula el volum de recerques baixa moltíssim, però augmenta l’especificitat de la recerca i per tant, les possibilitats d’èxit conversió per a la nostra empresa. És el que es coneix com long-tail. Cal doncs tenir en ment que la nostra estratègia haurà de combinar paraules que ens aportin volum de cerques més paraules que ens aportin una major qualitat en les visites.

I com sabrem quina és la selecció de paraules clau que més ens convenen?

En primer lloc farem una primera selecció de paraules clau amb les que creiem que els nostres clients o potencials clients ens busquen. És molt útil completar aquesta llista amb idees d’amics i familiars per tal d’expandir-la al màxim. Un cop la tinguem és força pràctic passar-la a un full de càlcul, per poder-hi fer càlculs després.

Després de fer la llista inicial de paraules clau, passarem a fer un llistat de frases clau (2-3 paraules), que poden ser combinacions de les anteriors o altres frases que considerem rellevants per al nostre negoci. Amb això segurament tindreu una llista inicial d’unes 50 – 60 paraules.

El segon pas  consisteix en fer créixer aquesta llista utilitzant els recursos que la pròpia web posa al nostre abast:

  • Les recerques suggerides a Google que apareixen al peu de pàgina dels resultats quan fem la recerca.
  • Les paraules clau a la pàgina de la nostra competència.
  • Utilitzant l’eina del planificador de paraules clau de Google Adwords, que ens permetrà  trobar altres keywords a partir d’altres paraules que ja tenim o bé de les url de competidors.
  • Google Trends: que ens ensenyarà l’evolució dels temes de cerca i també els podrem comparar amb altres.
  • Übersuggest: una eina que ens aportarà informació d’un domini i també ens suggerirà noves paraules.
  • Semrush: també és una bona eina molt potent per trobar altres paraules i informació del domini que consultem. És de pagament, però hi ha una versió gratuïta de prova d’una setmana.

La llista inicial creix?

Ara caldrà acotar-la perquè “qui molt abraça, poc estreny”…. Però això ho veurem en el pròxim article. Ara, mans a l’obra!

Leave a Reply