TikTok: la xarxa social que ha despuntat durant el confinament


tiktok-tendència

TikTok sens dubte és tendència i s’ha popularitzat molt durant els mesos que hem passat confinats. El secret, la facilitat tant per consumir els seus continguts com per crear-los.

Però, què és exactament TikTok?

És una xarxa social per a mòbil on pots penjar vídeos verticals curts i veure els dels altres usuaris. Segurament et recordaran a les històries d’Instagram, ja que també pots penjar i consumir-los d’un màxim de 15 segons. Però a TikTok encara és més senzill i tens molts més efectes i àudios, tant de música com d’altres sons. No cal que tinguis grans coneixements d’edició de vídeo. Una altra dada interessant, és que els continguts es poden vitalitzar més ràpid que a Instagram, ja que un cop que els puges es mostren a la pantalla d’inici.

Tik Tok en xifres

L’app que va néixer al 2016 sota el nom de Musical.ly, no ha parat de créixer. Aquest mes de juny ha estat l’aplicació més baixada en tot el món, i en els darrers mesos se situa en el top 5 de les més descarregades (segons el web Sensatower). Hi ha vora uns 800 milions de seguidors actius.

Continguts de Tik Tok

El seu èxit radica en què el contingut és molt fàcil de crear, és fresc i molt natural. No es tracta de fer vídeos professionals però sí que siguin divertits i originals.

A la xarxa es poden veure molts vídeos similars, ja que existeixen els challenge, que són reptes en els que usuaris han de fer algun tipus d’acció concreta, com ballar o fer algun tipus d’exercici físic. Aquests reptes ajuden a vitalitzar el contingut, perquè estan de moda. El temps màxim són 15 segons però es poden enllaçar fins a 4 amb un total d’un minut. Com a Instagram, els hashtags també tenen un pes important a l’hora que els teus vídeos tinguin més visibilitat. I a més és molt fàcil compartir-los en altres xarxes com ara whatsapp.

El públic “TikTok”

És cert que va començar essent una aplicació que la consumia públic molt jove, concretament els de la generació Z (entre 16 i 24 anys) però aquesta franja d’edat ha anat creixent. Actualment les persones menors de 19 anys representen el 20% del seu públic, entre 20 i 29 anys el 32% i els de 30 a 40 anys arriben al 27%. Com veieu, la frescor de continguts i la diversió que s’hi associa ha fet que les franges d’edat s’ampliin considerablement.

TikTok per a empreses

Com a negoci, he de ser-hi?

En primer lloc, és important saber quants recursos hi pots destinar (materials,  econòmics i de temps) i si el teu públic objectiu n’és usuari. Si no pots crear el tipus de contingut que demanda aquesta xarxa o el teu client no es descarrega aquesta app no és necessari que la teva empresa hi sigui.

Ara bé, si consideres que pot ser interessant per captar l’atenció del teu públic és una eina que et pot aportar visibilitat, com qualsevol altra xarxa social.

És molt interessant, per les característiques i les facilitats que ofereix, però el contingut ha de ser creat expressament i molt fresc, sinó no generarà interès.

De fet, ja existeix una plataforma d’anuncis, tot i que de moment és utilitzada per empreses grans que també són les que més presencia hi tenen. 

En conclusió, TikTok és una xarxa social jove, que està creixent molt i que agrada, no només als joves, sinó que a la població amb més poder adquisitiu. No totes les marques hi tenen presència i potser hi ha xarxes més madures que són més efectives, de moment. Us seguirem informant! 😉

Si estàs interessat en tenir presència a les xarxes socials no dubtis en contactar-nos, t’ajudarem en tot el que puguem.

Leave a Reply