Com gestionar les xarxes socials en temps de covid-19


xarxes-socials-andorra

El 30 de juny se celebra el dia de les xarxes socials, el Social Media Day, aprofitem per parlar com gestionar-les després del confinament, en aquesta nova etapa.

Tendències en xarxes socials durant el confinament per covid

La plataforma de gestió  de xarxes socials, Socialbakers, ha publicat un estudi sobre l’impacte que ha tingut el coronavirus dins del Social Media. Aquí us deixem algunes dades interessants que se n’extreun:

  • Durant la quarantena els usuaris han augmentat les hores que passen a Internet, sobretot en hores on abans d’aquest període no era usual, com dissabte a la nit.
  • L’engagement a Instagram segueix creixent, hi ha 16 vegades més interaccions que a Facebook. És a dir que a Instagram es comenta i comparteix més que a Facebook. Tot i que les empreses segueixen publicant més en aquesta darrera xarxa.  
  • Una cosa que també ha canviat és que els usuaris prefereixen contingut més natural i humà per part dels Influencers que el que està massa treballat.
  • A les xarxes és el lloc on els usuaris descobreixen contingut nou del seu interès.

Un fet que també cal destacar és que les compres online han crescut, els últims mesos, ja que les botigues físiques estaven tancades.

Com treballar les xarxes socials un cop represa l’activitat

Ja hem pogut tornar a obrir negocis i reprendre l’activitat econòmica, però amb unes mesures de seguretat establertes per evitar el contagi per coronavirus.

I ara què podem fer per recuperar la nostra activitat a les xarxes socials?

  • Comunicar seguretat: si tens un negoci físic comunicaràs les teves mesures de prevenció al local, per llei, però també està bé ho facis a les xarxes socials. D’una banda, generaràs confiança en els teus clients, perquè veuran que t’has adaptat a la nova situació i d’altra banda que també et preocupes per la seva seguretat.
  • Augmenta la teva visibilitat: com hem vist els consumidors troben nou contingut a través d’aquest canal. No perdis l’oportunitat de poder arribar a més persones. Et servirà com un gran aliat per donar-te a conèixer així com als teus productes i serveis, però també per resoldre dubtes dels teus clients.
  • Sigues accessible: i no et quedis callat, sobretot ara, els usuaris han de veure que estàs per contestar a totes les seves preguntes i comentaris. De fet, fomentar el diàleg per augmentar el teu engagement i així la teva visibilitat.

Aquestes serien a grans trets les tendències que pots aplicar des d’ara mateix per gestionar les teves xarxes socials. Si no saps per on començar, t’ajudem a posar en marxa la millor estratègia per a la teva empresa.

Leave a Reply