BeReal: la nova xarxa social en la qual s’inspiren Instagram i Tik Tok


bereal

D’uns mesos cap aquí ha començat a sonar amb força el nom de BeReal, la nova xarxa social que està despuntant al 2022. En aquesta plataforma la naturalitat és la protagonista ja que no pots editar el contingut i només tens 2 minuts per publicar fotografies. A més, ho has de fet quan t’ho indica l’aplicació. 

Com funciona BeReal

El funcionament de BeReal és totalment diferent a la resta. En aquest cas només pots publicar quan reps una notificació, cada dia en un horari aleatori, amb el text “Time to BeReal”. Rebuda la notificació, tens 2 minuts per fer una foto i publicar-la. En aquest temps pots realitzar diferents preses i quedar-te amb la que més t’agrada (passat aquest dos minuts, ja no es podrà publicar res en aquell dia). Aquest punt és un dels més “criticats” de la xarxa social, ja que crea una forta dependència dels usuaris, que han d’estar atents a la recepció de la notificación, per poder publicar aquell dia. L’altra cara de la moneda és la naturalitat de les fotografies i l’atractiu de veure què fan els teus amics en el mateix moment.

Per a la publicació, l’aplicació utilitza les dues càmeres de l’smartphone en simultani.Així és pujarà una foto de l’entorn i una finestra a dalt a la dreta amb una selfie, o bé a la inversa amb l’opció de girar la càmera.

El contingut només té una durada de 24 hores. En el teu propi perfil però, trobaràs un històric “memòries” amb els dies que has pujat contingut. Aquestes memòries només estan disponibles per a l’usuari que ha pujat el contingut; la resta de fotos pujades per amics només es poden veure durant 1 dia.

Les particularitats de la xarxa social

A part de no poder publicar més d’un cop al dia, i només quan t’avisa la plataforma, a BeReal no pots utilitzar filtres ni editar les fotos. D’aquí el principal punt pel qual destaca la xarxa social: la naturalitat.

Un altre tret diferent són les reaccions a BeReal: els “Realmojis”. Pots reaccionar a la resta de publicacions però aquestes les has de crear tu mateix amb una selfie.

El símil serien aquests emojis:

Pel que a fa al feed, en tens dos diferents. Un és el “Discovery” on suggereix persones que no coneixes, com són el “para ti” de Tik Tok o l’opció “explorer” d’Instagram. El segon feed és el dels teus amics “My friends”. El que és diferent a la resta de xarxes és que només podràs veure el contingut de la resta durant 24 hores igual que una història d’Instagram.

Per últim, una diferència important és que per veure les publicacions d’altres persones, primer hauràs de fer el teu BeReal (el dia que no publiquis, no podràs veure les publicacions dels altres).

Instagram i Tik Tok s’inspiren de BeReal

Per la seva banda Tik Tok ja ha creat una aplicació paral·lela que es diu Tik Tok Now que segueix la mateixa filosofia que BeReal. Instagram també ha creat “Ig Candid Challengge” una nova funció per poder utilitzar les dos càmeres en simultani i per compartir a les seves històries i només alguns perfils ja ho tenen actiu, en fase de proves.

BeReal en xifres

  • Es va crear al 2019 a França.
  • El seu públic pertany majoritàriament a la generació Z (entre 25 i 13 anys).
  • Des de la seva creació hi hagut 43 milions de descarregues, de les quals 40 pertanyen aquest any.

(Fonts DATA.AI)

A l’octubre l’aplicació està al top 10 d’Espanya tant de AppleStore com de la PlayStore, tal com mostra el ranking d’apptopia.

Aquesta xarxa social s’ha posat la generació Z a la butxaca per la naturalitat i poder veure l’entorn de les persones en temps real i sense filtres. Alguns personatges públics com actors, models, cantants i influencers de talla mundial ja han compartit la creació del seu nou perfil a BeReal a les seves altres xarxes socials.

Caldrà veure però, si aquesta plataforma ha vingut per quedar-se i les marques i altres segments de població li saben veure el seu valor com va passar amb Instagram, Tik Tok o a Facebook en els seus inicis.

Leave a Reply