Google llança una nova actualització de l’algoritme: el “helpful content Update”


helpful-content-update

Amb la tornada de les vacances d’estiu, Google anuncia millores per lluitar contra el contingut de poca qualitat i donar més rellevància als continguts que realment resolen els dubtes dels usuaris. Sota el nom de Helpful Content Update segur que en els pròxims mesos sentirem a parlar d’aquesta actualització.

Actualització de Google per beneficiar el contingut de valor

En una entrada del seu blog del 18 d’agost, el cercador anunciava que llançarà el “helpful content update”. Es tracta d’una actualització del seu algoritme per lluitar contra continguts que només s’han creat per posicionar pàgines web a les primeres places dels resultats de cerca però que al final no són útils per als usuaris. Google vol afavorir així els continguts originals i de qualitat creats per persones per a les persones.

Explica que ha realitzat moltes proves i que, sobretot, l’actualització millorarà al principi els resultats sobre temes relacionats amb l’educació en línia, l’art l’entreteniment, les compres o la tecnologia. Progressivament arribarà a la resta de cerques dels usuaris.

A més, també es dirigeix al contingut sobre opinions i avaluacions de productes. En aquest sentit, facilitarà la visualització d’opinions que venen de primera mà perquè ajudin a prendre millor decisions de compra als usuaris.

Guia de Google per millorar amb el helpful content Update

En un altre article, Google exposa quins aspectes han de tenir en compte els creadors de continguts a l’hora de crear-ne. La premissa és senzilla: crear contingut creat per a persones.

Google insisteix en que els temes que es tractin han de ser creats perquè resolguin de manera satisfactòria els dubtes de les persones, que siguin útils i que aportin valor. Així que afavorirà les pàgines i blocs que compleixin amb aquest objectiu i baixarà el rendiment dels que no ho fan. No obstant això, a part de prioritzar el contingut útil i de valor, Google recomana als creadors utilitzar pràctiques SEO per afegir valor. 

L’entrada del bloc, apunta què s’ha de tenir en compte per posar al centre a les persones:

 • Assegurar-te que el teu contingut respon a les necessitats de la teva audiència.
 • Demostrar que parles de quelcom que es basa en el teu coneixement del producte o que has viscut l’experiència de primera mà.
 • Tenir un objectiu o tema clar de teu bloc o pàgina.
 • Verificar que el teu contingut és satisfactori per l’usuari.

No facis contingut per satisfer els cercadors

Google considera que el que es fa únicament per generar tràfic dels cercadors no convenç l’audiència. Però com ja dèiem en l’apartat anterior, no prohibeix aplicar les bones pràctiques de posicionament en cercadors, i fins i tot ho recomana en les seves guies.

En aquest punt, enumera les pràctiques a evitar per centrar-se únicament en els cercadors:

 • Crear contingut que atrau tràfic als cercadors enlloc de crear-lo per a persones.
 • Tractar temes diferents en una mateixa pàgina només perquè algun d’ells es posicioni bé als resultats de cerca.
 • Utilitzar automatitzacions per crear contingut sobre molts temes.
 • Resumir el que diuen els altres sense aportar valor.
 • Escriure només sobre temes que són tendència però que no aporten res a la teva audiència.

Per això és important seguir les recomanacions següents:

 • Pregunta’t si després de llegir la teva informació els usuaris n’hauran de consultar més i de millor qualitat perquè el teu contingut no és el que s’esperava.
 • Demana’t si escrius una quantitat de paraules determinada perquè has escoltat que Google així ho demanda (segons les seves guies és fals).
 • Evita tractar temes sense tenir-ne coneixement reals, només esperant que rebràs tràfic.
 • No utilitzis la tècnica del clickbait (continguts creats específicament per aconseguir clics i generar ingressos publicitaris)

L’actualització “helpful content Update” es va llançar el 25 d’agost i pot trigar fins a 2 setmanes en aplicar-se totalment. Inicialment moment només ho farà a les cerques en anglès  però en els pròxims mesos s’ampliarà a la resta d’idiomes.

Leave a Reply