Motor de reserves o formulari: quina és la millor opció per al teu negoci?


motor-de-reserves

En el moment de crear el lloc web pel teu hotel o allotjament és important que tinguis en compte com vols recollir les reserves i plantejar-te les opcions que ofereix el mercat. Principalment en tens dues: el formulari i el motor de reserves. En aquest article t’expliquem les diferències, avantatges i inconvenients de cadascuna perquè puguis triar la que millor s’adapta a tu.

El formulari de contacte per a reserves

L’usuari ha d’omplir una petició de reserva amb la seva informació personal i de reserva. Després l’haurà d’enviar per correu electrònic o s’emmagatzemarà automàticament en una base de dades a l’espera de rebre una resposta. En aquest cas la gestió de la reserva és manual, hauràs de consultar la disponibilitat, inscriure la reserva i les dades del client i enviar la resposta.

Avantatges del formulari de reserva:

 • Control de reserves: es fa de manera manual i pot ser útil en cas que vulguis revisar i confirmar personalment cada una de les sol·licituds.
 • Personalització: el formulari permet recopilar informació addicional, com preferències especials o altres detalls.
 • Flexibilitat: és més fàcil afegir camps suplementaris a un formulari i adaptar-lo a les necessitats del moment.

Inconvenients del formulari de reserva:

 • Temps d’espera: quan a l’usuari se li demana de completar un formulari, ha d’esperar la resposta manual i el temps de resposta és més llarg en comparació amb una reserva instantània.
 • Pèrdua de reserves: els clients que busquen la immediatesa desistiran  si han d’esperar o si troben complicacions durant el procés.
 • Augment de recursos: hauràs de preveure més personal perquè gestionin les reserves.

El motor de reserves

Permet als usuaris realitzar una reserva de manera instantània, seleccionant les dates, habitacions o serveis desitjats, completant el procés amb les seves dades i el pagament directament sense sortir del lloc web.

Avantatges del motor de reserves

 • Reserves instantànies: els usuaris poden fer la reserva molt més ràpid i de manera senzilla amb resposta immediata. De seguida veuran si hi ha disponibilitat a les dates seleccionades i el preu final.
 • Augment de vendes: en oferir una experiència de reserva ràpida i sense interrupcions, és més probable que els visitants es converteixin en clients i completin el procés de reserva fins al final tramitant directament el pagament.
 • Automatització: les reserves es processen automàticament. T’estalviaràs temps i recursos ja que s’elimina la gestió manual de cada petició.
 • Millora l’experiència del client: amb altres productes que pot comprar i reservar a l’avança.El motor de reserves permet la venta creuada suggerint altres serveis com massatges o entrades a l’spa. O bé oferint habitacions superiors o canvi de règim alimentari. Pot ser que el client no s’ho hagi plantejat per desconeixement i si veu que té altres opcions, es decanti per afegir més productes a la seva cistella de compra.
 • Programa de fidelització: és molt més fàcil de fer-li veure els beneficis i poder captar les seves dades si s’hi adhereix. El client pot veure amb més facilitat i directament aquest avantatge reflectit en el preu final amb la bonificació a l’hora de pagar (per exemple, un descompte o els punts que ha acumulat).  

A tenir en compte a l’hora de personalitzar el motor de reserves:

 • Menys personalització: si utilitzes  un motor de reserves, és possible que no obtinguis tanta informació personalitzada dels teus clients com es faria amb un formulari. Això pot limitar la capacitat per personalitzar l’experiència del client.
 • Possibles errors a la reserva: si el motor de reserves no s’implementa correctament pot comportar errors en el procés que pot afectar negativament al client. Per això, és important fer un estudi previ i definir bé els passos que haurà de seguir el client per arribar a fer una reserva de manera satisfactòria.
 • Costos: el motor de reserves comporta la contractació de l’empresa que el desenvolupa, i que aplicarà tarifes que poden ser fixes, variables en forma de comissió per reserva o fins i tot tarifes combinades.

Resumint, el formulari ofereix més control i personalització, però implica un temps de resposta molt més llarg, que s’allarga quan hi ha més demanda. Per altra banda, implementar el motor de reserves ofereix una experiència instantània i automatitzada, això sí, s’ha de conèixer molt bé el procés de reserva per evitar errors. L’elecció entre aquestes dues opcions dependrà de les teves necessitats específiques. Des de Netmarqueting t’ajudem a trobar les millors solucions pel teu lloc web.

Leave a Reply