Els avantatges de les xarxes socials per a les empreses


dia-redes-sociales

El 30 de juny és el Dia de les Xarxes Socials, un bon moment per posar de manifest la importància i el poder que tenen. Han aconseguit escurçar distàncies i permetre’ns estar en contacte amb amics, familiars i fins i tot amb persones que mai no hauríem conegut d’una altra manera. Però també han revolucionat la manera com les marques i les empreses es comuniquen i es promocionen. Gràcies a les xarxes socials, podem conèixer les seves darreres novetats, descobrir nous productes i aprofitar increïbles ofertes de manera instantània.

El dia de les xarxes socials

El Social Media Day Es va crear el 2010 pel portal de notícies i actualitat “Mashable” per destacar el paper rellevant que les xarxes socials estaven prenent en la societat. En l’actualitat, cada cop són més les persones i institucions relacionades amb el sector que celebren aquest dia amb esdeveniments (que tenen lloc sobretot en línia) per fomentar l’intercanvi d’idees i la formació en aquest àmbit.

La importància de les xarxes socials per a les empreses

Durant la darrera dècada, les xarxes han canviat la manera com ens comuniquem, com compartim informació i com ens relacionem. És un fenomen que ha transformat totalment la nostra vida quotidiana.

En l’àmbit empresarial, també han tingut un paper important en la comunicació i la promoció. Les xarxes socials han permès a les empreses arribar a més persones i fer negocis a través de canals nous. Així com millorar la comunicació amb els clients, facilitant la transparència i el servei d’atenció al client. També han augmentat la visibilitat dels seus productes i serveis. Per acabar, les funcions publicitàries de les xarxes socials han fet que la promoció sigui més efectiva. En resum, les xarxes socials són una estratègia essencial en el pla de màrqueting de qualsevol empresa actualment.

Descobreix les tendències actuals

• Contingut

El contingut en xarxes socials és important per atraure seguidors i generar interacció amb la marca. Cada cop és més visual i autèntic, per la qual cosa les marques han de crear imatges i vídeos originals, utilitzar diferents formats i tipus de contingut per mantenir l’atenció dels teus seguidors.

• Vídeos curts i verticals

Gràcies al creixement de TikTok i Reels d’Instagram, s’han canviat la manera com es consumeix, i en conseqüència, com es crea el contingut audiovisual. El vídeo vertical és el que ha guanyat més rellevància sobre altres formats més estàtics.

• SEO a xarxes socials:

La importància del posicionament orgànic és tan gran que les noves generacions estan optant cada vegada més per utilitzar els cercadors de les xarxes socials en lloc dels cercadors tradicionals com Google. A causa d’això, el gegant dels cercadors ha decidit prendre mesures i ha començat a posicionar vídeos de TikTok per atraure un públic més jove i captar nous usuaris.

• El màrqueting d’influencers

Els influencers tenen un gran poder per connectar amb el seu públic i han esdevingut part important per a les marques a l’hora de donar visibilitat als seus productes i serveis. Generen i creen contingut original i atractiu que fomenta l’engagement amb la marca.

Estratègies per millorar la presència de la teva marca

Implementa les xarxes socials en la teva estratègia de màrqueting amb aquestes accions.

1. Coneix el teu públic objectiu

Per tal de generar contingut atractiu a les xarxes socials, és fonamental tenir un coneixement profund de l’audiència i comprendre els seus interessos i motivacions.

2. Selecciona les plataformes

Després d’estudiar la teva audiència sabràs quines xarxes socials fan servir.

3. Estableix objectius

Defineix les teves metes en funció de les teves necessitats per crear estratègies a cada xarxa social per assolir-les.

4. Crea contingut rellevant

La personalització juga un paper clau, per tant, és essencial adaptar el contingut a la plataforma específica en la qual es publicarà. Inclou sempre que puguis un “CTA” (call to action) o “crida a l’acció” al final de les teves publicacions per fomentar la interacció dels usuaris.

5. Contesta missatges i comentaris

Com et dèiem al principi, les xarxes socials s’han convertit en una eina poderosa de comunicació així que no desaprofitis l’oportunitat de comunicar-te amb la teva audiència.

6. Programa les teves publicacions

Un cop hagis creat el calendari editorial podràs programar els teus posts per no oblidar-te de res. Actualment, la majoria de plataformes, com Meta, permeten fer aquesta tasca. I també hi ha diferents eines externes per a aquestes funcions.

7. Mesura els teus resultats

Qualsevol acció realitzada en xarxes socials ha de ser mesurada per analitzar-ne el resultat d’acord amb els teus objectius.

En definitiva, avui dia les xarxes socials són essencials perquè les marques i les empreses s’expandeixin. Són fonamentals per establir relacions amb clients, fomentar la lleialtat i crear connexions emocionals. També ofereixen l’oportunitat d’interactuar de manera autèntica generant transparència i confiança.

Leave a Reply