Les noves característiques de Google Analytics 4 que has de conèixer


google-analytics-4

En pocs dies Universal Analytics (UA) deixarà d’existir i serà substituïda per una nova versió: Google Analytics 4 (GA4). Així que a partir de l’1 de juliol Universal Analytics ja no recopilarà les dades del teu web (tot i que podràs seguir consultant els històrics) i tampoc podràs generar nous informes. Si vols continuar utilitzant l’eina d’analítica web de Google hauràs de fer la migració cap a GA4.

Pren nota que la nova actualització ve amb canvis i millores que cal destacar.

Què és Google Analytics?

Google Analytics és l’eina d’analítica del cercador que et permet tenir accés a dades de la teva pàgina web i conèixer el comportament del consumidor quan hi navega. Amb ella pots analitzar i processar aquestes dades, consultar i crear informes.

El 2020 la companyia tecnològica anunciava que tenia prevista una gran actualització de la seva plataforma, que finalment es durà a terme l’1 de juliol del 2023. GA4 s’ha creat per renovar-se i ajustar-se a les lleis de privadesa i protecció de l’usuari com el RGPD. Una altra de les modificacions principals que presenta la nova eina és que ja no emmagatzemarà la IP de l’usuari.

Novetats de Google Analytics 4

Google ha integrat canvis en comparació amb la seva versió antiga.

A grans trets aquestes són algunes de les noves característiques de GA4:

• Els esdeveniments

La nova plataforma registrarà esdeveniments en lloc de fites (hitos), que són les activitats que fan els usuaris dins del teu lloc web o aplicació, com per exemple fer clic en un botó, visualitzacions d’una pàgina. Mentre que les fites són objectius que els usuaris assoleixen, com una transacció completada.

• La privadesa dels usuaris

GA4 posa la importància en la privadesa dels usuaris i per aquest motiu canvia la manera en com recopila les seves dades. Ho fa amb més seguretat per l’usuari i respectant la seva privadesa, adaptant-se així a les noves polítiques en aquesta matèria.

• El cicle de vida del client

Se centrarà més en l’anàlisi completa del cicle de vida del client, des de l’adquisició fins a la conversió i després la retenció. Permetrà als tenir una visió més completa del rendiment del teu lloc web o aplicació en tot l’embut de vendes.

• L’administració de la plataforma

Ara serà més fàcil i més flexible per part dels perfils que administren un lloc, a l’hora d’afegir-los i a nivell d’assignar rols específics.

Aquests són alguns dels principals canvis a GA4 en comparació amb Universal Analytics. Si encara no has fet, ara és moment de completar la migració del teu compte d’Analítics a Google Analytics 4.

Leave a Reply