Les novetats que ha presentat la Google I/O 2023


novetats-google

El passat 10 de maig va tenir lloc la Google I/O 2023 sota el lema “fer que la IA sigui més útil per a tothom”. En la seva conferència anual de desenvolupadors el cercador presenta els últims avenços dels seus serveis i dispositius. Enguany no hi havia dubte que molts tindrien a veure amb la intel·ligència artificial. I així ha estat! Entre d’altres han anunciat que l’han aplicat al seu servei de correu Gmail, a Google Maps o Google Fotos. Aquests són alguns dels temes que van tractar en la conferència.

La IA arriba a Gmail

Ben aviat arribarà a les nostres bústies de correu una funció que ens estalviarà molt temps. Es tracta de la possibilitat de redactar un email amb l’ajuda de la IA: simplement li haurem de donar la indicació del què volem escriure i es generarà un esborrany complet que després podrem editar. Aquesta eina es dirà “ajuda’m a escriure” i vindrà integrada a gmail. Encara no han anunciat la data d’implementació.

La vista immersiva de Google Maps s’actualitza

Aquesta eina de Google Maps ja existeix des de l’any passat. Ara la companyia anuncia que també l’aplicaran a les rutes, perquè es pugui veure amb antelació tot el viatge a vista d’ocell. Estarà disponible en totes les modalitats tant si és a peu, en bicicleta o en cotxe i també es podrà consultar el trànsit, la previsió de temps i la qualitat de l’aire. En aquest cas, sí que han indicat que el llançament serà a finals d’any en 15 ciutats, entre les quals es troben Londres, Nova York i San Francisco.

El Magic Editor de Google Fotos

Amb aquesta nova funció podrem editar les fotos guardades dins el seu servei. Presenten el Magic Eraser, que ja està disponible als seus dispositius Pixel, que permet esborrar elements d’una imatge. Però n’hi haurà més, des de moure objectes, a canviar el color del cel d’una fotografia. Tampoc hi ha una data concreta de llançament, però si que han confirmat que serà durant l’any 2023.

La nova experiència de cerca

Aquest és el producte principal de Google. Simplement, han comunicat que milloraran l’experiència gràcies a l’aplicació d’intel·ligència artificial generativa. Treballen per que cada cop el cercador entengui millor la informació per respondre de manera més útil amb la generació d’IA.  

Eines per a identificar contingut generat per IA

Un dels aspectes que també van tractar a la conferència Google I/O 2023 és la responsabilitat de la IA i les eines per identificar-ne el contingut sintètic o manipulat. Van explicar dos enfocaments: la marca d’aigua i les metadades. La marca d’aigua insereix informació al contingut que es manté encara que s’editi. Les metadades donen més context sobre l’origen del contingut. Les imatges generades per IA tindran aquests elements.

Per contra, sobre Bard (el seu model de llenguatge artificial) no en van parlar massa. Simplement van confirmar que estaria present als seus productes Workspace però no van acabar de concretar.

Per tu quines són les novetats més destacades?

Leave a Reply