Google ofereix enllaços gratuïts de reserves per als hotels


Google-TRavel

El 9 de març Google feia oficial el llançament dels links gratuïts de reserva per a hotels, establiments turístics i agències de viatges. Una iniciativa que des del gegant dels cercadors aposta per ajudar els allotjaments enfront de les principals OTA’s (Booking i Expedia).

Links gratuïts de reserva per a hotels

Així doncs, des d’ara els establiments hotelers comptaran amb diverses opcions per donar visibilitat al seu negoci. Entre les opcions de pagament, continuaran podent fer campanyes de SEM (anuncis de text i display) i anuncis a Google Hotel Ads. Però a més, des d’aquest mes de març, sota els resultats patrocinats a Google Hotel Ads s’habilita una nova secció de “Travel” amb el nom “tots els resultats”.
Sembla que a partir d’ara, Google / travel mostrarà 4 anuncis de pagament i 10 enllaços gratuïts. I encara que la majoria del tràfic segurament anirà als anuncis de pagament (que per posició apareixen a la part superior, tal com passa amb els anuncis SEM) no està de més aparèixer en el llistat d’enllaços gratuïts.

Requisits per aparèixer entre els enllaços de reserva gratuïts

Per aparèixer en aquests enllaços, l’hotel ha de comptar amb un motor de reserves la tecnologia del qual permeti enviar a Google l’inventari de tarifes de l’hotel. Així doncs, si l’allotjament ja compta amb campanyes a Google Hotel Ads, ja compleix amb aquest requisit i és candidat a aparèixer en els enllaços gratuïts.
A més, cal tenir en compte que per comptar amb un bon rànquing en aquests anuncis gratuïts, Google mirarà molt de prop la Política de precisió de preus de l’establiment (PA o Price Accurancy) que valora com és l’experiència de l’usuari quan interactua amb els preus publicats.
Sense oblidar la qualitat i velocitat de la pàgina web del client, que serà la pàgina de destinació a la qual Google enviarà als usuaris.

Aparentment, amb aquest canvi Google busca equilibrar els resultats gratuïts amb els de pagament en el moment que un usuari efectua una recerca en línia. I és que ganes de viatjar no en falten, i quan arribi el moment segur que la indústria del turisme es reactivarà.
Així que en el context en què ens trobem, tota ajuda al sector hoteler és poca i val la pena aprofitar-la. Estàs dins?

Leave a Reply