Els criteris EEAT per obtenir un bon posicionament a Google


google-eeat

Des del passat mes de desembre Google ha afegit l’experiència als criteris EAT per avaluar la qualitat dels continguts. Així que ara passen a ser EEAT.

Com estem veient des de mitjans del 2022, el cercador ha anat implementat canvis i actualitzacions d’algoritme constants. S’ha proposat combatre activament l’spam i el click bait fàcil que no resolen els dubtes dels usuaris.

Així que, amb aquest nou concepte d’experiència, vol que la informació que rep l’usuari – a part de ser útil i fiable –  també demostri que qui l’està proporcionant coneix de primera mà del que parla.

Què són els EEAT?

Els EEAT corresponen a les sigles en anglès per Experience, Expertise,  Authoritativeness and Trust (experiència, coneixement, autoritat i fiabilitat) i són directrius que Google aplica per determinar la qualitat d’una pàgina.

La informació que publica un lloc web o el format que apareixerà als resultats del cercador han de demostrar que han estat creats perquè serveixin a l’usuari, que són de confiança i que mostren un cert grau d’experiència. D’aquesta manera garanteix que responen favorablement a la intenció de cerca de l’usuari.

Imatge de Google

La qualitat del contingut segons Google

Ara veurem amb més detall cada concepte d’aquests criteris.

Experience (experiència):

Amb aquest punt, el cercador vol considerar si el creador té l’experiència suficient per parlar de primera mà sobre el tema que està tractant. Com diu Google a les seves guies: “confiaràs més en una ressenya d’una persona que ha viscut l’experiència o ha provat el producte”.

Expertise (coneixement):

És necessari comptar amb experts i acreditar les seves credencials. Per exemple, si necessites un expert en SEO per posicionar el teu lloc web, segurament contractaràs algú que tingui coneixements en la matèria i ho pugui demostrar.

Authoritaviveness (autoritat):

Té en consideració si el creador és reconegut com una font de referència. Encara que no tots tenen aquesta autoritat, quan es té s’ha de destacar.

Trust (confiança):

Aquest és el criteri més important als ulls de Google.

Els continguts o les pàgines poden complir amb algun dels factor anteriors, però no calen tots. No obstant la fiabilitat és un requisit mínim. Per exemple, un ecommerce haurà de presentar sistemes de pagament segurs. O bé en el  cas de les pàgines conegudes com YMYL (Your Money Your Life), és a dir de temàtica de salut o de temes més sensibles com ara financers, han de ser continguts molt precisos i han de demostrar un alt nivell de confiança.

Experiència, coneixement i autoritat van en molts casos de la mà i poden barrejar-se (o fins i tot que un d’ells no s’apliqui), però el poder demostrar confiança és l’element clau que no podem perdre mai de vista.

És una bona guia a seguir a l’hora de publicar el teu pròxim contingut.

T’animes a fer-ho?

Leave a Reply