Què ha passat durant l’estiu? Notícies de màrqueting digital del mes d’agost


Tornar a la rutina també vol dir posar-se al dia i més en el nostre sector. Si t’has perdut alguna cosa important durant les vacances, no et preocupis perquè estem aquí per fer-te un repàs ràpid a les notícies de màrqueting digital que han passat aquest mes d’agost.

Tornem a l’ordre cronològic a Instagram i Facebook

Així ho han anunciat des de la xarxa social per adaptar-se a la nova normativa europea de Serveis Digitals (DSA), que entrarà en vigor l’1 de gener de 2024. Amb aquest canvi, que ja s’ha començat a implementar, els usuaris residents a la Unió Europea podran veure els reels i les històries dels perfils als quals segueixen en ordre cronològic del més recent al més antic. Aquest canvi reordena el que passa fins ara, on els algoritmes mostren informació basant-se en els gustos i l’activitat prèvia de l’usuari. És un dels canvis més importants, que s’implementaran per adaptar-se a la nova llei de Serveis Digitals.

Compartir comentaris a Instagram

La xarxa social et permetrà compartir comentaris dels teus usuaris a les teves publicacions, en forma de post, història o reels. És la mateixa funció que ja trobem a Tik Tok i que també va implementar Youtube Shorts. La pots utilitzar com a resposta a dubtes o informació que et semblin interessants per la teva audiència. Estarà disponible a tots els perfils de manera gradual. 

Nova actualització principal de l’algoritme de Google

L’August 2023 Core Update es va anunciar el 22 d’agost, encara que pot trigar entre 2 i 3 setmanes a desplegar-se completament. Tal i com explica el cercador, les actualitzacions principals són modificacions més grans que aplica als seus algoritmes i sistemes de cerca per seguir oferint resultats fiables i útils.

En el que va d’any, ja es la segona Core Update que aplica Google (la primera va ser durant el mes de març).

Google Analytics Universal deixa de processar dades de forma definitiva

A finals d’agost el cercador va enviar un correu als usuaris que tenen compte a Universal Analytics per advertir que definitivament deixa de processar dades per aquesta eina. A partir d’ara només podràs recopilar les dades del teu negoci a  través Google Analytics 4. Recordem que aquest canvi ja és vigent des de l’1 de juliol de 2023 (pots trobar més informació aquí).

Threads tindrà versió web

A final d’agost es va anunciar que Threads de Meta tindrà la seva versió web, des d’on es podrà publicar i interactuar amb altres perfils.

Novetats a Google Flight

S’han llançat tres noves funcions per trobar els millors preus en vols. La primera consisteix en fer un seguiment actualitzat de preus per determinar quin és el millor moment per reservar. La segona et permet activar una alarma de seguiment de preus per una data concreta o amb dates flexibles amb un avís per correu electrònic. La tercera, que de moment només està disponible en fase de prova als Estats Units i per alguns destins,  és una garantia de preu que assegura que el preu no baixarà.

Youtube permetrà trobar cançons per cerca de veu

L’aplicació podria arribar a reconèixer una cançó o melodia quan un usuari la canti. Haurà d’activar la cerca de veu i cantar o taral·lejar la cançó o melodia almenys durant tres segons i Youtube buscarà coincidències en la seva biblioteca. Aquesta funció s’ha creat gràcies a la intel·ligència artificial, que es basarà en l’aprenentatge automàtic. De moment està en fase beta.

Aquesta funció recorda molt a l’aplicació Shazam que ja et permetia descobrir música de manera similar.

Si vols continuar estant al dia de notícies de màrqueting digital i xarxes socials, segueix el nostre blog.  

Leave a Reply