Cloudbeds ha presentat un informe de les tendències de reserva de viatges del 2022. Hi analitza com han canviat els hàbits de reserva dels viatgers durant la pandèmia de la COVID-19. Principalment, aquest estudi va dirigit a propietaris d’allotjaments per què puguin adaptar la seva estratègia a aquestes noves tendències. Les principals conclusions que n’extreu són un entorn de demanda més dinàmic, l’augment de les reserves directes i l’increment de nits a les estades. L’informe s’ha elaborat amb fonts de Expedia, Vrbo, Airbnb, Skiff i de les plataformes d’hostaleria STR.

La demanda és més dinàmica

El tancament de destins i els canvis de restriccions frontereres són els motius que han alterat la demanda del mercat. Ha fet que es la demanda es torni més imprevisible i fins i tot, s’han vist modificats factors com la ubicació i l’estacionalitat. La conseqüència principal és que el temps de reserva s’ha reduït. Una de les dades que extreu l’estudi és que ara, el 79% dels usuaris reserven dins dels 14 dies  abans de la data d’inici del viatge, mentre que abans ho feien només el 24%.

Un altre aspecte determinant a l’hora de triar destí és la flexibilitat de les polítiques de cancel·lació. Segons l’informe 1 de cada 3 usuaris reservarà en funció de les condicions d’anul·lació. Aquest fet, també ha portat que els viatgers reservin en simultani fins a 3 viatges diferents, per tenir varies opcions en cas de cancel·lacions pel canvi de restriccions per coronavirus.

Les reserves directes augmenten

GlobalData va realitzar una enquesta on el 39% dels usuaris afirmava que reservaria directament a l’allotjament mentre que el 17% o faria a  través d’una agència de viatges online o comparadors. El portal de notícies de viatges Skift diu que el 56% de les reserves hoteleres d’hotels independents venia de canals directes al 2020, enfront del 39% del 2019. Segons l’informe de Cloudbeds, quan va esclatar la pandèmica i van començar les cancel·lacions, els consumidors es van sentir frustrats per la falta de comunicació de les agències online i el retràs en els reemborsos.

S’allarguen les estades

La tendència abans de la pandèmia eren les escapades de cap de setmana. Segons una enquesta de GlobalData el 44% dels consumidors han incrementat els viatges d’oci a 7 nits mentre que el 26% ho ha fet en 10 nits. Per la seva banda Airbnb ha revelat que les estades de 28 dies o més són les estades que més creixen.

Segurament que els hàbits de compra dels consumidors seguiran canviant  en funció dels canvis, per això és clau estar-ne al corrent i per poder adaptar-nos als nous temps.