Google Business Profile: l’eina que no pot faltar al teu negoci


google-business-profile

Google Business Profile, és una eina molt útil que ajuda a donar visibilitat i a posicionar el teu negoci a Internet. Abans coneguda com Google My Business, amb el canvi de nom presenta alguns canvis, però les seves funcionalitats principals segueixen sent les mateixes.

En aquest article t’expliquem com treure-li partit per al teu negoci.

Què és Google Business Profile?

És una eina totalment gratuïta i forma part de les plataformes de Google. Et dona la possibilitat de gestionar la presència a Internet del teu negoci davant dels usuaris que cerquen el que tu els pots oferir. Per aquest motiu és important crear-te el perfil per administrar la informació de la teva empresa al cercador.

Principals funcionalitats

A part d’útil i molt necessària, és una aplicació fàcil d’utilitzar. Pots gestionar i actualitzar la informació de la teva empresa i decideixes com vols que aparegui al cercador de Google i a l’aplicació Maps.

A partir d’aquí analitzem les principals funcions quan crees el perfil:

  • Informació:  

Et permet mostrar dades actualitzades d’informació bàsica de contacte, pots omplir camps com el telèfon, adreça física, web i horari d’obertura.

  • Valoracions i consultes:

Des del perfil de Google Business Profile també pots contestar als comentaris i  preguntes que et deixen els usuaris clients sobre els teus serveis i productes.

  • Biografia:

L’eina també et permet escriure una descripció sobre tu, on pots explicar breument a què et dediques i parlar dels teus productes i serveis.

  • Fotos:

A la fitxa hi pots pujar les teves pròpies fotos del teu local, comerç, hotel o restaurant.

  • Estadístiques:

Hi ha un apartat d’estadístiques on pots consultar els clics i que és el que més mira la gent.

Com treure-li el màxim partit a Google Business Profile?

Amb el compte d’empresa de Google aconseguiràs tenir més visibilitat i estar més a prop de la teva audiència. Et donem unes recomanacions per optimitzar el teu perfil al màxim:

  • Mantingues la informació al dia:

Ja sabem que Google forma part del nostre dia a dia i sempre que necessitem alguna informació recorrem al cercador per trobar-la. Tant si sabem concretament el què volem o si simplement busquem orientació. Per això és important que cada petit detall que canviïs del teu negoci l’actualitzis al compte: els horaris, el telèfon…  

  • Utilitzar les paraules claus del teu sector

Les keywords són importants ja que són les paraules clau que activaran el teu perfil als resultats de cerca quan un usuari busqui alguna cosa. Per exemple, si tens una fuita d’aigua i no comptes amb un professional de confiança en aquest àmbit buscaràs “lampista andorra” i segurament et quedaràs amb els 3 primers resultats que et donin més confiança.

  • Contestar tots els comentaris

Els usuaris poden escriure valoracions i preguntes a Google Maps i és molt important que les contestis, encara que siguin queixes. És un factor que et permet estar a prop dels teus clients i nous usuaris, a la vegada que també demostres que mantens el perfil actualitzat.  

  • Afegeix la teva pàgina web

Si tens web l’has d’informar, de manera que els usuaris puguin veure el què ofereixes i puguis enviar trànsit al teu lloc web. Si tens pàgina web, l’aplicació et permet pujar documents amb la teva carta o menú, si per exemple, ets un restaurant.

  • Actualitzar les imatges

És important mantenir les imatges actualitzades i variar-les entre el local i els productes que ofereixes.

Els canvis que arriben a Google My Business

Google ha anunciat que l’aplicació desapareixerà durant el 2022, sense concretar-ne la data exacta. Però ara és més senzill actualitzar  la informació del teu negoci ja que es pot fer directament des de Google Maps o des de Google Search Console amb l’adreça gmail associada. Tot i que ja es podia fer abans, la gestió era més limitada. Ara es podran canviar les fotos, fer canvis a la biografia, contestar els dubtes i consultes dels clients i gestionar totes les altres funcions. L’aplicació mòbil desapareixerà i només quedarà la d’ordinador de sobretaula pels usuaris que gestionen més d’un compte.

En definitiva, Google et permet gestionar la informació de la teva empresa d’una manera molt completa i gràcies a l’eina Google Business Profile.

Leave a Reply