Situació de les Pimes espanyoles al món online

El Baròmetre sobre la digitalització de les pimes, realitzat per Plenummedia sobre 500 pimes espanyoles, posa de relleu els següents aspectes:

pimes_marqueting_online

  • El 95% disposa de pàgina web pròpia, tot i que  60% no posseeix cap empleat amb coneixements de màrqueting online.
  • El 90% de les empreses saben que és indispensable que les trobin a la xarxa, però només el 55% utilitza serveis de posicionament, i prop del 40% desconeix que existeixin serveis i eines de SEO i SEM.
  • Prop del 90% veu important també tenir presència a les xarxes socials ja que pensen que són una bona eina de comunicació i fidelització de clients, però només el 55% disposa de perfil d’empresa. Entre totes, prefereixen Facebook, seguida de Twitter, Linkedin i Google+.
  • Pel que fa al comerç electrònic, només el 30% de les empreses disposen de botiga online. A destacar però que quasi el 70% d’aquestes afirma haver augmentat les vendes respecte al negoci físic.

I quines conclusions en podem extreure de tot plegat?

En primer lloc cal valorar el salt al món online de les pimes, amb l’esforç que això els suposa a nivell econòmic. El fet que el 90% de les empreses disposi de pàgina web pròpia és un senyal més que clar del reconeixement de la importància d’internet en els nostres dies. El problema crec, és saber com donar continuïtat al projecte o saber-ne treure el rendiment adequat.

Tenir una pàgina web és vital i necessari, però si no s’hi inverteix temps i dedicació per actualitzar-la, evolucionar-la, adaptar-la, promocionar-la, analitzar-la… en definitiva, per fer-la rendible, acaba sent com tenir una botiga amb tot el necessari per funcionar però sempre amb la persiana tancada.

És significatiu que més de la meitat de les empreses no disposi de personal qualificat o amb coneixements de màrqueting online, fet que explica que per a moltes d’elles la pàgina web sigui més un “anunci estàtic” de la companyia que ha passat d’un mitjà imprès a un digital, enlloc de convertir-se en un motor de conversió i de fidelització.

El desconeixement generalitzat de les eines de SEO i SEM (de fet, només un 10% de les empreses afirmava haver fet alguna acció de SEM) és també un entrebanc important a l’hora d’aconseguir pujar aquesta persiana de la botiga i de trobar-li un millor emplaçament (ja no en un carrer secundari, sinó en una avinguda principal).

En resum, les dades reflecteixen que les empreses han volgut estar a la xarxa (i ho han fet incorporant la seva presència amb les seves pàgines web), però que un cop fet el primer pas no han estat conscients del potencial real d’Internet i s’han plantat en un món que desconeixen i que moltes vegades no entenen.

Arribats a aquest punt, quines són les opcions?

L’aposta clara per la formació del personal intern, la contractació de serveis de consultoria en màrqueting online o fins i tot l’externalització total dels serveis. Qualsevol d’aquestes opcions és vàlida per aprofitar al màxim les oportunitats que Internet posa al seu abast.

 

Share and Enjoy These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn