Ja estan actius els likes a les stories d’Instagram


Ja tenim els likes actius a les stories d’Instagram! A finals de febrer es va  activar aquesta nova funció, que és molt més còmoda a l’hora de fer saber als comptes que seguim que ens agraden les seves històries de la mateixa manera que fem amb els posts.  Com hem vist al llarg del 2021 la xarxa social està molt activa aplicant molts canvis i la tendència al 2022 serà la mateixa.

Avui t’expliquem aquesta nova funció i un resum de les últimes novetats que han arribat a Instagram en els últims mesos i les que s’esperen en el futur.

Els likes ja han arribat a les stories

Aquest canvi ha estat relativament ràpid d’implementar. El cap d’Instagram, Adam Mosseri, ho anunciava per Sant Valentí i a la setmana següent ja ho hem tingut en la majoria de comptes. Aquesta nova funció et permet indicar que t’agrada una story de manera privada, igual que fas amb una publicació del feed, sense haver de començar una conversa en missatge directe com passava fins ara. Pots continuar reaccionant amb els emojis (això encara està actiu picant sobre la capseta de text) o bé pots donar-li un like al costat d’aquesta. Els likes que et donen t’apareixeran a les notificacions i també els pots veure, mentre la història està activa a les seves estadístiques.   

Torna el Feed cronològic:

A partir d’aquest any, fins i tot ja hi ha comptes que el tenen actiu, podràs  organitzar-te com vols veure el teu feed de notícies principals. 

És una de les novetats que millor acollida ha tingut, ja que torna el feed cronològic, és a dir veure els posts per hora de publicació. La segona possibilitat és tal i com està ara (per la rellevància de la publicació) i la tercera opció és veure primer les publicacions dels teus comptes preferits. A sota tens l’opció per administrar-los.

Per saber si ja ho tens operatiu només has d’anar a la part superior del teu compte i clicar a sobre de la paraula Instagram doncs se’t desplegarà aquesta llista.

Publicacions col·laboratives

Ara la xarxa social també et permet fer post en col·laboració amb altres perfils. És ideal per a empreses, creadors o campanyes d’influencers per exemple, perquè es mostrarà directament el nom de la marca i el de l’influencer en un mateix post quan col·laboren en un mateix projecte. Un altre avantatge és que els dos perfils guanyen visibilitat directa de l’altre compte, ja que hi ha la possibilitat que aquest post es vegi a les 2 xarxes en simultani. Un dels comptes l’ha de crear i el segon ha d’acceptar que surti en el seu feed. Aquestes dues publicacions, tindran el mateix número de likes, d’impressions i el mateix abast. Aquest tipus de campanyes ajuden a créixer ja que permeten mostrar la teva marca en una altra comunitat.

Els avatars arribaran a Instagram

Un dels últims anuncis de la xarxa social ha estat que durant aquest any tindrem Avatars 3D  a les històries i als missatges directes. De moment només estan disponibles a Estats Units, Canadà i Mèxic, però s’espera que en els propers mesos ja els puguem fer servir. De moment, ja ens avisen que els avatars seran claus en la nostra identitat dins del famós metavers que està creant la companyia Facebook (ara Meta).

Subscripcions als perfils de creadors

Una de les novetats d’Instagram que més va generar notícia a mitjans de gener va ser l’anunci de la creació de subscripcions.

Aquesta xarxa social no és una plataforma de monetització directa com ho és Youtube  o Twich on els creadors de contingut cobren directament. Bàsicament els hi serveix per donar-se a conèixer, tenir visibilitat o crear tràfic cap als seus webs i canals, és a dir, que el rendiment és indirecte. En aquesta direcció Instagram ha presentat un model on els creadors podran fer que els seus seguidors se subscriguin als seu perfil per compartir-hi contingut exclusiu en forma de directes, stories o altre tipus d’insígnies . De moment està en projecte i només uns quants creadors ho estan provant i treballant directament  amb la plataforma.

Desapareix IGTV

Finalment, al març l’aplicació IGTV deixarà de donar servei i els vídeos s’integraran completament al feed d’Instragram, com la resta de publicacions o els reels

D’aquestes novetats d’Instagram quina és la què més t’ha sorprès?

Et continuarem informant d’aquestes i totes les notícies que vagin sorgint en el món del màrqueting digital.

Leave a Reply