Hummingbird: cap a la intel·ligència artificial de Google

Hummingbird-google

07/11/2013

A finals de setembre Google celebrava els seus 15 anys i aprofitava l’ocasió per presentar al món el seu nou algoritme: Hummingbird (Colibrí), que ja havia estat implementat durant tot el mes.

Descendent directe de Panda i Pinguin, Hummingbird intenta que la filosofia de “conversa” entre l’usuari i el cercador, sigui la que determini la rellevància dels resultats. Així, el vicepresident de Google Search, Amit Singhal, explicava que potser des de 2001 no hi havia hagut un canvi tan important en l’algoritme. Els filtres inclosos en aquesta nova versió del motor de cerca aspiren a entendre els significats de les recerques i la relació entre paraules i conceptes, i per tant, poden donar respostes ràpides i precises a preguntes complexes. Precisament per destacar els atributs de precisió i rapidesa, escullen el nom de Colibrí.

Les darreres actualitzacions en els algoritmes de Google ja estaven encaminades a la penalització de webs de poc o nul contingut útil per a l’usuari, i per tant irrellevants per a les seves cerques. El canvis sota Panda es fixaven en la qualitat del contingut per penalitzar o promocionar pàgines web, mentre que Pinguin depurava les pàgines amb males praxis de SEO (tècniques Black hat, sobre optimització…). Ara, Colibrí “força la màquina” i reestructura la seva manera d’analitzar les recerques per arribar a entendre preguntes reals que fan els usuaris (més que donar resultats basats en concordances de paraules clau o similars).

Com funciona?

Es basa en les converses de recerca (el que Google defineix com a Conversational Search), que Danny Sullivan explica amb l’exemple següent:

Imaginem que un usuari entra a Google i fa la recerca: “Quin és el lloc més a prop de casa meva per comprar un iPhone 5s?”. Fa uns mesos, els resultats s’haguessin focalitzat en pàgines amb paraules com “comprar” o “iPhone 5s”. Amb la nova estructuració i estratègia de cerca, l’algoritme entén la pregunta formulada i dóna respostes més rellevants per a l’usuari. Per exemple, si la persona navega loguejada a Google i aquest disposa de les seves dades, el cercador d’entendre la pregunta i coneixent seva situació proposar-li realment botigues a prop de casa seva -i no a l’altra punta del món encara que per concordança de paraules el resultat semblés més adient-d’aquí la referència en el títol a la intel·ligència artificial. El que prima doncs, és la concordança del contingut, no només la coincidència de paraules clau.

google-search-timeline

I això afectarà al posicionament natural?

Encara és d’hora per poder-ho valorar, però segurament ho farà. El que està clar és que novament els continguts de qualitat seran determinants, i que la geolocalització i la socialització de continguts tindran també un paper important en la determinació dels resultats. El SEO ja no es basarà tant en les paraules en si mateixes, sinó en el sentit d’aquestes ….

Heu notat ja els efectes d’aquest ocellet en les vostres pàgines web?

Share and Enjoy These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn