Actituds empresarials davant els canvis online

Navegant, però no amb un veler a les aigües de carib sinó a cop de mouse en una sala de poc més de 20 metres quadrats, he trobat una taula comparativa que, mig en broma mig seriosament, classifica les empreses en funció de seva actitud davant els canvis que internet provoca en el seu dia a dia.

Bromes a part, m’han semblat molt interessants els perfils que descriu i la seva associació amb animals, alhora que reals.

Us els resumeixo breument:

L’ESTRUÇ “ho nega tot”
En poques paraules, pensa que tot això passarà i per això ho evita. No sap ni vol saber de màrqueting en línia. Encara viu ancorat en el fax i com molt es llança a enviar un sms amb el mòbil.

EL SALMÓ “nedant a contracorrent”
També pensa que tot això és passatger i que ja passarà o, a males, podrà arribar a jubilar-se sense haver de haver-se adaptat als canvis. Encara que busca a google, no creu que li calgui posicionar-se en la xarxa i fins i tot dubta de la necessitat de tenir una web (per a què?). Google i mail, val. Però les xarxes socials? Per res.

L’ÓS MANDRÓS “hi comença a creure”
Va assumint els canvis a poc a poc, i sense massa convenciment. Entén alguns canvis però no l’essència d’aquests. Tot i veu que aquesta és la nova manera d’comunicar, encara la mira amb recel i s’aferra als antics mètodes sense assignar massa recursos al online (anem provant i depèn del resultat anem fent ….). Té web, però poc més. Els blocs no serveixen per gaire, i el seu compte de Facebook comença a acumular pols. Això sí, ja ha fet el salt als smartphones i fins i tot a l’Ipad.

EL FALCÓ “va com una moto”
El tema online és la seva màxima aposta des de fa com a mínim un parell d’anys. Ha entès el canvi i s’integra a ell. Disposa de web, blog, i perfils en diverses xarxes socials. Inverteix, planifica, mesura resultats, optimitza …. És proactiu: comparteix contingut i genera el seu propi. Està hiperconnectat, s’informa via RSS, sincronitza el seu smartphone amb el seu pc o mac, i està a l’escolta de la xarxa per proporcionar-los la informació i el valor afegit que els seus clients demanen.

Tot i que el paral·lelisme amb el món animal és graciós, la veritat és que encara hi ha empreses en què els directius actuen com estruços, salmons o óssos mandrosos. En tots els casos s’estan perdent oportunitats que ja no tornaran. I, per continuar amb el símil del món animal, el pitjor per als anteriors és que els falcons aguaitaran als seus clients i poc a poc aniran devorant el mercat.

Para acabar, us adjunto la taula creada per Iamacookie.com i que ha motivat aquest post. Espero que us agradi.

Share and Enjoy These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn